Citromos-gombás fettuccine

Mostmár nem csak az uramra főzök,mire hazaér a munkából, hanem Mohira is.:)))Szerencsére teljesen különböző az ízlésük, így lehet újfajta kajákat csinálni.Ma ezt ettük ebédre Mohival. A töretlen sikerű lazacos-gombás gnocchitól csupán annyiban különbözik, hogy nincs benne lazac és nem gnocchival, hanem tésztával készül....hmmm. ezt jól megmondtam. DE amúgy teljesen ugyanaz.:))
Hozzávalók:
fél kiló gomba
fél csomag fettuccine tészta
1,5 dl creme fraiche
fél citrom leve
petrezselyemzöld
só, bors, étolaj

Elkészítés:
1. Kifőzzük a tésztát.
2. Meghámozzuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon pirítsuk meg, majd pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Mikor elfőtt a leve, öntsük rá a creme fraichet. Pár percig főzzük kislángon, facsarjuk bele a citrom levét és szórjunk bele petrezselymet.
3. Keverjük össze a kifőtt tésztával és kész is a finom, könnyű ebéd.

Megjegyzések