Thursday, 3 November 2011

Honeycomb smash cheesecake

Egyik kedvenc sütim a cégnél: Honeycomb smash cheesecake. A honeycomb törökmézet jelent, apró darabokra tördelt változatban kerül a torta belsejébe és a tetejére is.Török méz készítése házilag ezen recept alapján készíthető,én készen vettem egy kis csomagban "Honeycomb pieces néven".
A receptet itt találtam. Tény és való, nem egy olcsó süti, de nagyon-nagyon finom:)


Hozzávalók: ( 22 cm-es tortaformához)
20 dkg keksz 
15 dkg vaj vagy margarin
500 gr Philadelphia krémsajt
3 dl tejszín
10 dkg cukor
pár csepp vanília eszencia
fél tábla tejcsoki
10 dkg  törökméz ( honeycomb)


Elkészítés:
1. A kekszet egy zacskóba tesszük és nyújtófa segítségével finomra porlasztjuk. 
2. A vajat/margarin megolvasztjuk (mikró, 2 perc) és összekeverjük a kekszmorzsával.
3. Jó alaposan belenyomkodjuk a tortaforma aljába és kb. félórára hűtőbe tesszük.
4. Amíg az alap pihen, elkészítjük a krémet és a törökmézet.
5. Az apróra vágott / tört töröméz darabokat szórjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Néhány kocka tejcsokit olvasszunk meg, töltsük egy zacskóba és csurgassuk a törökméz darabokra. Hagyjuk megkötni.
6. Egy tálban verjük habbá a tejszínt.
7. Egy másik tálban keverjük habosra a krémsajtot a cukorral és a vanília eszenciával, majd szilikonos lapáttal keverjük hozzá óvatosan a felvert tejszínt és a csokis törökméz felét. 
8. A masszát dolgozzuk el a kekszes alap tetején, szórjuk meg a maradék csokis törökmézzel.
9. Olvasszunk ismét pár kocka tejcsokit és díszítsük vele a torta tetejét.
10. 1-2 órára tegyük ismét a hűtőbe, hogy összeálljon.



2 comments:

  1. Azt a mindenit, de guszta! Csupa-csupa ínycsiklandozó hozzávaló: törökméz, tejcsoki, krémsajt...ebből csak jó sülhet ki :)

    ReplyDelete
  2. Kedves Adél, köszönöm:) Bizonyám, jó kis kombó ez, pláne, hogy még sütni se kell :))
    Üdv:
    Szofika

    ReplyDelete