Thursday, 8 March 2012

Chocolate mousse cake

 Jöjjön most közkívánatra a Chocolate mousse cake receptje!!Nőnap alkalmából szeretettel megajándékozlak Benneteket a titkos céges recepttel:)


Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
Az alaphoz:
95 gr vaj
1,5 csésze kekszmorzsa
2 ek. keserű, cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
3 és fél csésze choc-chip ( vagy étcsoki)
40 gr vaj
750 ml tejszín
6 tojássárgája
fél csésze kristálycukor
14 gr zselatin

A díszítéshez: 
fehércsoki
tejszín




Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával és a kakaóporral és a kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, jó szorosan. Amíg a töltelék készül, az alapot betesszük a hűtőbe.
2. A csokit a vajjal és a tejszínnel 4 perc alatt mikróban felolvasztjuk. ( Vízgőz felett nyilván elegánsabb.:)
3. Jó alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojássárgákat.
4. Kevés forró vízben ( kb. fél-1 deci) feloldjuk a zselatinport és apránként, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a csokis masszához.
5. Ráöntjük a kekszes alapra.
6. A díszítéshez a fehércsokit kevés tejszínnel felolvasztjuk és egy minihabverővel simára keverjük. Jó sűrű állagúnak kell lennie.Egy kancsóból a torta külsejétől a belseje felé haladva csigavonalban egy határozott mozdulattal ráöntjük a csokit. 
7. Ezután egy hústű segítségével a torta középpontjából kifelé haladva csíkokat húzunk.Egy csíkot bentről kifelé, a következőt kívülről befelé, így kapjuk meg a szép mintát. Minden húzás után töröljük tisztára a hústűt, hogy ne hagyjon maszatot.
8. Már csak annyi a dolgunk, hogy egy éjszakára hűtőbe tesszük és türelmesen várunk.:)


No comments:

Post a Comment