Ananászos csirkeragu

Az ötletadó a már oly sokszor elkészített, Rokolya Heni-féle ananászos csirke volt, de ezúttal nem tepsiben sütve, hanem raguként. Így is nagyon finom, a drágaságom névnapi vacsija:)


Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
1 kis doboz ananászkonzerv
2,5 dl tejszín
só, bors
őrölt szerecsendió ( bőven)
olaj

Elkészítés:
1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. 
2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és jó pirosra pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
3. Rádobjuk az ananászkockákat és egy keveset az ananász levéből is. Ebben pároljuk pár percig.
4. Felöntjük a tejszínnel, őrölt szerecsendióval ízesítjük gazdagon és jól összeforraljuk.
5. Rizzsel tálaljuk. 




Megjegyzések

  1. Nyami, nagyon jól néz ki! Az ananászt mindenben szeretem és rízzsel tálalva... remek névnapi vacsi!

    VálaszTörlés
  2. Egy játékfélére invitáltalak, nézz be hozzám :) Kellemes húsvéti ünnepeket!

    VálaszTörlés
  3. Na, majd kipróbálom a saját receptemet így átvariálva :)!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése