Wednesday, 18 July 2012

Mandulás-pekándiós keksz

Ma ismét kekszet gyártottam. Maradékfelhasználás címén. Volt némi pirított mandulám ( per dekányi) és pekándióm elfekvőben. Ennek a roppant egyszerű keksznek a tetején végezték. Nem volt rossz ötlet.


Hozzávalók ( kb. 25-30 db kekszhez)

125 gr puha vaj
125 gr kristálycukor
1 tojássárgája
250 gr liszt
1 citrom reszelt héja
1,5 tk sütőpor
pár deka pirított,szeletelt  mandula
pár deka durvára vágott pekándió
kb. 5 dkg tejcsoki


Elkészítés:
1. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját is.
3. Kézzel vagy géppel beledolgozzuk a sütőporos lisztet és gombóccá gyúrjuk.
4. Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra  nyújtjuk a tésztát, 6 cm átmérőjű kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
5. A körök tetejét villával megszurkáljuk és félórára hűtőbe tesszük.
6. A lehűtött tésztakorongokat megszórjuk a pirított mandula-pekándió keverékkel és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.
7. Ha a kekszek kihűltek, olvasztott tejcsokival díszítjük őket.



3 comments:

  1. Gyönyörű minta kekszek lettek:) Isteni lehet!

    ReplyDelete
  2. Nagyon szépek! Biztos finomak is:)

    ReplyDelete
  3. és a perzsamacskán tálaljuk a kekszeket??....:)

    ReplyDelete