Friday, 5 October 2012

Fűszeres narancsos-csokis muffin

Már biztos unjátok a sok muffint, hiszen mostanában általában ezt posztolok. Hát rossz hírem van: én nem!!:DD Sőt, mindig rájövök, hogy csupa pozitívuma van: 20 perc alatt édességet lehet varázsolni az asztalra, nem kell csak 2 edényt elmosogatni utána, olcsón meg lehet úszni és egyébként is, liszt, cukor, tojás, tej, vaj mindig van itthon és 1-2 dolgot mindig lehet találni, amivel feltesszük a pontot az i-re. Na ezért szeretem én a muffint. Nem a cukrászat csúcspontja az biztos, de néha jobban tud esni 1-2 finom csokis-gyümölcsös minimuffin, mint egy szelet tömör torta.


Ma ez a csoki adta az ihletet, hogyha már egyszer fűszeres narancsos étcsoki, akkor fűszerek és narancs kerüljön stílszerűen a muffinba. Igazi őszi szín-és ízkombó. Nem túlzok, 3 perc alatt ettük meg a 12 minit Zével.
Az alap muffinrecept Tündérsütitől van ( a nővéremtől, ha még nem reklámoztam volna elégszer a sütiblogját), bár ő állítja, hogy neki meg tőlem van ez az alaprecept. Mondaná erre az angol, whatever...A lényegen nem változtat. Tuti és kész.:)


Hozzávalók 12 db minimuffinhoz:

140 gr liszt
65 gr cukor
2 tk. sütőpor
25 gr olvasztott vaj/margarin
1 tojás
100 ml tej
20 ml tejszín  ( lehet természetesen csak tejjel is)
1 narancs reszelt héja
ízlés szerint őrölt fahéj és őrölt szerecsendió
30 gr fűszeres-narancsos ( vagy sima) étcsoki apróra kockázva

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, cukor, fahéj, szerecsendió, narancshéj, csokikockák.
3. A tojást a vajjal és a tejjel, tejszínnel kikeverjük.
4. Beleforgatjuk a lisztes keveréket, szilikonos minimuffnformába kanalazzuk és 15-20 perc alatt készre sütjük. 
Azon melegében fogyasztjuk, amikor még a csoki folyik a közepén.



1 comment:

  1. Nagyon tetszik, olyan karácsonyi ízvilágú... :)

    ReplyDelete