Thursday, 29 November 2012

Narancsos-csokis keksz-szalámi

Igazi retro édesség ez, amihez még a sütőt se kell bekapcsolni. Egyetlen baj vele az, hogy több órát ( de inkább egy éjszakát) kell a hűtőben pihentetni.
Bármit bele tehetünk: mazsolát, diót, mogyorót, csokit, aszalt gyümölcsöket...
Én most egy egyszerű változatot készítettem csak próbaképpen: kandírozott narancshéjjal és étcsokival.
Hipp-hopp el lehet tüntetni egy egész rúddal, persze próbáljunk közben nem arra gondolni, hány ezer kalóriát tolunk ezzel be...


Hozzávalók:
( 1 rúdhoz)
125 gr vaj
100 gr cukor
2-3 ek. kakaópor
20 dkg keksz
5-10 dkg kandírozott citrom-és narancshéj
étcsoki darabkák


Elkészítés:
1. A kekszet törjük össze. (Én beletettem egy zacskóba és nyújtófával ráütöttem párat, így kisebb-nagyobb darabok is maradtak benne.)
2. A vajat a cukorral olvasszuk fel, adjuk hozzá a kakaóport és keverjük csomómentesre. 
3. A kakaós keveréket szép lassan öntsük a kekszre, több részletben, közben a kekszet kevergetve, hogy mindenhol átjárja a csoki.
4.Keverjük bele a kandírozott gyümölcshéjakat és az étcsoki darabkákat.
5. Terítsünk egy nagy darab folpackot a konyhapultra és halmozzuk rá egy csíkban a masszát. Jó szorosan tekerjük fel henger alakúra, tegyük 3-4 órára minimum, de inkább egy éjszakára hűtőbe.

Chocolate-orange biscuit-salami:

Retro Hungarian non-bake sweet.For the basic one you need only biscuits, cocoa powder and butter but you can put some walnuts, raisins, dried fruits in it. But there is a serious problem...you need to chill it in the fridge for a few hours at least but preferably overnight...

Ingredients:
125g butter
100g sugar
2-3 tbsp cocoa powder ( unsweetened)
200g biscuits
50-100g of candied orange peels, choc-chip

Method:
1. Crush the biscuits: put them in a plastic bag and hit them with a rolling pin. Making crumbles in a food processor is not a good idea as for this salami you will need smaller and bigger pieces of biscuits as well.
2. Put the butter and sugar in a saucepan and bring it to the boil. Add the cacao powder as well. As soon as the sugar has dissolved and the mixture has become smooth, remove from the heat.
3. Pour the mixture slowly over the crushed biscuits and make sure all the biscuits are covered with the sauce.
4. Add the orange peels, choc chips as well.
5. Take a big piece of kitchen foil and pour the mixture onto it. Carefully roll it up, make sure it is tight enough.
6. Place in the fridge for at least 3-4 hours to chill.


No comments:

Post a Comment