Sunday, 18 November 2012

Vörösáfonyás-fehércsokis brownie

Az örök,megunhatatlan brownie.A leggyorsabb módja annak, hogy vasárnap délután valami csupacsokis finomságot  varázsoljunk, amit aztán este filmnézés közben el lehet majszolgatni és számolgatni a kalóriákat...


Hozzávalók:
150 gr vaj
300 gr cukor
2 tojás
4-5 ek. kakaópor
csipet só
pár csepp vanília esszencia
150 gr liszt
50 gr fehércsoki durvára törve 
20 gr aszalt vörösáfonya


Elkészítés:
1. A vajat a cukorral mikróban melegítsük meg. Ne legyen forró, csak kézmeleg.
2. Keverjük össze alaposan,mikor a cukor már olvadni kezd, dolgozzuk bele a kakaóport, üssünk bele 2 egész tojást, majd mehet hozzá a csipet só, a vanília és a liszt is.
3. Dolgozzuk simára majd adjuk hozzá a vörösáfonyát és a fehércsokit.
4. Öntsük kivajazott-kilisztezett tortaformába és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
5. Olvasztott fehércsokival és áfonyadarabokkal díszítsük.



No comments:

Post a Comment