Húsvéti csokinyuszi-nyalóka


Kedves Olvasóim!!!Ezekkel a cuki csokinyuszikkal szeretnék kellemes Húsvétot, boldog Nyuszit kívánni Nektek :))
Ugyanakkor a VKF 55. fordulójára szeretném nevezni a nem éppen gasztronómiai kihívásnak nevezhető Nyuszijaimat, remélem Erika elfogadja azért őket húsvéti kreáió gyanánt.:)
Az alapötletet Katuci cuki cicás csokinyalókái szolgáltatták.:)

Hozzávalók:
1 tábla étcsoki
1 tábla fehércsoki
fehér-és étcsokicsepp
nyalókapálcika/hurkapálca
barna és fehér cukorgyöngy
szilikonos sütőpapír
cukorhőmérő

Elkészítés:
1. A sütőpapírra megrajzoljuk a nyuszimintát majd megfordítjuk a papírt.
2. A csokit temperáljuk.
3. Mikor a csoki elérte az ideális hőmérsékletet ( étcsokinál 31-32 fok, fehércsokinál 29-30 fok) teáskanálnyi csokit teszünk a megrajzolt nyúlfejre, rögtön belenyomunk egy nyalókapálcát, egy másik nyalókapálcával pedig kihúzzuk a nyuszi füleit. Vigyázzunk, hogy elég vastag legyen a csoki a fülén is, különben eltörhet, mikor fejtjük le a papírról.
4. Mielőtt a csoki megköt, adjunk csokicsepp szemeket a nyussznak és csokigolyó orrot.
5. Ha a csoki teljesen megkötött ( nálam nyitott konyhaablaknál este 8-kor kb. félóra volt), óvatosan fejtsük le a papírról.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése