Saturday, 6 April 2013

Tricolor saláta

Igazi olasz klasszikus a Tricolor saláta. 3 szín, mely Olaszországot jelképezi: piros, fehér, zöld.
Piros: paradicsom, fehér: mozzarella, zöld: avokádó
És tulajdonképpen ennyi a recept.
Tehetünk mellé egy szelet grillezett csirkemellet és pirított kenyeret, úgy már garantáltan nem maradunk éhesek utána, bár szerintem anélkül sem.:)


Hozzávalók:
2 nagy adaghoz
2 nagy paradicsom
2 db mozzarella ( 125 gr-os)
1 db érett avokádó
ruccola saláta
olívaolaj, só,őrölt bors


Elkészítés:
1. A paradicsomot és a mozzarellát karikázzuk fel.
2. Az avokádót hámozzuk meg, távolítsuk el a magját és szeleteljük fel.
3. A tányéron kívülről befelé haladva helyezzük el a paradicsomot, a mozzarellát és az avokádót. Középre halmozzunk ruccola salátát.
4. A paradicsomot és a sajtot igény szerint sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal az egész salátát.

Tudtátok, hogy az avokádó csökkenti a koleszterinszintet, segíti az agysejtek alváshormon-termelését?
Alacsony cukortartalma miatt cukorbetegek is fogyaszthatják.
Magas olajtartalma miatt alkalmas a kiszáradt bőr kezelésére.

Nézzétek meg az avokádóból készült csokimousse receptjét, nagyon izgalmas :)




1 comment:

  1. Szeretem ezt a megoldást!Főleg elfogyasztani!

    ReplyDelete