Csúsztatott palacsinta

Az én Anyukám csúsztatott palacsintája messzeföldön híres. Imádjuk.Legutóbbi hazalátogatásunkkor is készült és remélem legközelebb is fog. Én most készítettem először és igazán "Anyus" lett. Én ezzel köszöntöm Őt Anyák napján, sajnos csak virtuálisan.:(
A palacsintatészta recept Tücsökbogártól, Anyu is ez alapján készíti.:)


Hozzávalók:
10 db palacsintához, 23 cm átmérőjű tortához

30 dkg liszt
6 dl tej
5 tojás
10 dkg vaj
10 dkg porcukor

A töltelékhez:
darált mák+porcukor
darált dió+porcukor
sárgabaracklekvár


Elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük majd félretesszük.
2. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva, fokozatos keverés közben hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet.
3. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. A normál palacsintatésztánál jóval sűrűbb tésztát kapunk.
4. Palacsintasütőben pici olajat hevítünk és kb. 1-1,5 merőkanálnyi tésztát teszünk bele. Aranybarnára sütjük az egyik felét majd egy kapcsos tortaformába csúsztatjuk. Tehát nem fordítjuk meg és nem sütjük meg a másik felét, hanem csak átcsúsztatjuk a tortaformába.
5. Darált mák és porcukor keverékével megszórjuk és megpöttyözzük sárgabaracklekvárral.
6. Erre jöhet a következő pali, amit porcukros darált dióval szórunk meg és szintén baracklekvárral.
7. Aztán megint palacsinta, mák, lekvár, palacsinta, dió, lekvár. 
8. Ha elkészült a torony, 180 fokos sütőbe toljuk kb. 10 percre. Ne tovább, különben kiszárad és elveszti a levegősségét.





Megjegyzések