Wednesday, 29 May 2013

Narancsos-fahéjas mini madeleine/ Orange-cinnamon mini madeleines

Megfogadtam, hogyha vidékre költözünk, akkor belefogok pár új dologba a konyhában. Az egyik a bonbonozás volt, amire a régi konyhám alkalmatlan volt a hőmérséklet és a pára miatt, a másik pedig a madeleine. Mai látogatásom a Lakeland-ben eredményesnek bizonyult, sikerült egy szilikonos bonbonformát és egy szilikonos mini madeleine sütőt is beszereznem. Jelentem, kipróbáltam ma mindkettőt :) 
Jöjjön akkor most ez az édes kis egyfalatos, kagyló alakú francia sütike.:)


Hozzávalók:
48 db mini madeleine-hez

2 tojás
2 ek. kristálycukor
2 ek. porcukor
70 gr liszt
csipet só
csipet sütőpor
75 gr olvasztott vaj
1 ek. víz
1 narancs reszelt héja
őrölt fahéj


Elkészítés:
1. A tojást a kristály-és a porcukorral habosra keverjük.
2. A vajat felolvasztjuk mikróban vagy egy kis lábasban és elkeverjük 1 ek. vízzel.
3. A lisztet átszitáljuk ( akár 2-szer, 3-szor is), elkeverjük benne a sót, a sütőport és a fahéjat.
4. A cukros tojáshoz először az olvasztott vajat adjuk, belereszeljük 1 narancs héját majd hozzáadjuk az átszitált lisztes keveréket.
5. A masszát a madeleine sütő mélyedéseibe kanalazzuk ( csak félig legyenek) és 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket. ( Kb. 20 perc)
6. Porcukorral megszórva kínáljuk kávé vagy tea mellé.


Recipe in English:
I fell in love with these little shell-shaped bites and had to buy the mini silicone mould in Lakeland.Was just 5 pounds and you can make as many as 24 mini madeleines at the same time. Now it's time to experiment with the flavours and different recipes.:)Here is the first one.

Ingredients:
makes 48 mini madeleines

2 eggs
2 tbsp caster sugar
2 tbsp icing sugar
70g plain flour
pinch of salt
pinch of baking powder
75g butter, melted
1 tbsp water
grated zest of 1 orange
ground cinnamon

Method:
1. In a freestanding electric mixer mix the eggs with the caster sugar and icing sugar until it's pale and fluffy.
2. Melt the butter in the microwave ( 20 seconds only) and mix with the water.
3. Sift the flour ( even 2 or 3 times) in a bowl, add the salt, baking powder and cinnamon.
4. Add the melted butter to the egg mixture, grated zest of an orange and finally the dry ingredients. Mix until it's well incorporated.
5. Spoon the mixture in the silicone mould ( 3/4 full) and bake for about 20 mins in preheated oven. ( 170 celsius)
6. Sift icing sugar on top of the madeleines, get a tea or coffee for yourself and enjoy them :)



Íme az én 24 db-is mini madeleine sütőformám

No comments:

Post a Comment