Tuesday, 4 June 2013

Csokis minifánk/ Chocolate mini doughnuts

Nem tudtam ma ellenállni ennek a mini fánksütőnek...Azonnal ki kellett próbálni. A hozzá mellékelt recept tökéletesnek bizonyult. Isteni finom, vaníliás fánkocskák, márthatjuk őket fehér-,tej- vagy étcsokiba, színes cukormázba, megszórhatjuk kókusszal, cukorgyönggyel, mákkal, vagy csak simán hempergessük meg porcukorban. Mindenhogy mennyei. :)


Hozzávalók:
60 db minifánkhoz

225 gr liszt
2 tk. sütőpor
1 tk.só
175 gr cukor
2 tojás
175 ml tej
1 ek. olaj ( vagy 30 gr olvasztott vaj)
1 tk. vanília esszencia


Elkészítés:
1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, sót, sütport, belekeverjük a kristálycukrot.
2. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejet, olajat ( vagy vajat), vaníliát.
3. A száraz anyagokat a nedveshez adjuk és egyneművé dolgozzuk.
4. Kiskanállal vagy habzsák segítségével a szilikonos fánksütőforma mélyedéseibe adagoljuk ( 3/4-ig) és 160 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük őket.
5. Ha kihűlt, kifordítjuk a formából, olvasztott csokiba mártjuk a tetejét és díszítjük. 


Recipe in English:

makes 60 mini doughnuts
Ingredients:
225g plain flour
2 tsp baking powder
1 tsp salt
175g caster sugar
2 eggs, beaten
175ml milk
1 tbsp oil ( or 30g butter, melted)
1 tsb vanilla extract

Method:
1. In a bowl mix the dry ingredients: flour, salt, baking powder, sugar.
2. Beat the eggs and add the wet ingredients: milk, vanilla and oil / butter.
3. Mix the dry ingredients well in the wet ones and with a spoon fill the holes of a silicone mini doughnut mould. Do not fill them more than 3/4.
4. Bake them for 10 mins in preheated oven ( 180 C).
5. Transfer them on a cooling rack and then dip them in melted chocolate, sprinkle with shredded coconut, chocolate sprinkles.



No comments:

Post a Comment