Thursday, 20 June 2013

Epres-joghurtos pohárdesszert

Tudtátok, hogy a görög joghurtban kétszer annyi fehérje van,mint hagyományos társában?Nemcsak az izmok karbantartásához fontos, de fogyókúrának sem rossz állítólag: felgyorsítja az emésztést, méregtelenít, növeli a védekezőképességet. Node ha se nem fogyózunk, se nem építünk izmot, akkor is fogyasszuk bátran,mert nemcsak egészséges, hanem finom is! Például egy ilyen könnyű gyümölcsös pohárdesszertke formájában :)


Hozzávalók:
2 pohárhoz:

200 gr natúr, zsírszegény görög joghurt
2 ek. méz
1 marék szeletelt mandula
friss eper vagy más idénygyümölcs

Elkészítés:
1. Száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a mandulát.
2. Az epret mossuk meg, csumázzuk ki és kockázzuk fel.
3. A joghurtot keverjük el a mézzel, de természetesen natúran is hagyhatjuk.
4. Rétegezzük a pohárba őket: eper-joghurt-mandula, eper-joghurt-mandula.

Jó étvágyat :)



No comments:

Post a Comment