Monday, 24 June 2013

Epres-mandulás brownie / Strawberry-almond brownie

Szeretem az epret. Mindenhogy. Csak úgy magában, lecukrozva, tejszínnel / vaníliaöntettel leöntve, lekvárnak, jam-nek, palacsintában, piskótában, és igen, BROWNIE-ban!! Kevés tökéletesebb triász van a gasztronómiában,mint a csoki-mandula-eper. Istenem,mennyei!!!! Ha toltok mellé egy gombóc vaníliafagyit vagy nyakon öntitek vaníliaöntettel ( én utóbbira szavaztam), még a durvánál is durvább lesz!!


Hozzávalók:
30x20 cm-es tepsihez:

100 gr étcsoki ( 85% kakaótartalmú)
70 gr vaj
1 tojás
100 gr cukor
60 gr liszt
1 tk. vanília esszencia
100 gr friss eper
20 gr szeletelt mandula

Tetejére:
szeletelt mandula
4-5 szem eper


Elkészítés:

1.A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A vajat a csokival mikróban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, vaníliát.
3. Beleszitáljuk a lisztet, beleforgatjuk a mandulát és a felkarikázott epret.
4. A tepsibe simítjuk a masszát, megszórjuk mandulával, rákarikázunk pár szem epret és 20 percig sütjük.
5. Kihűlés után szeleteljük, vaníliafagyival vagy vaníliaöntettel tálaljuk.


In English:
Ingredients
30x20cm tray

100g dark chocolate
70g butter, unsalted
1 egg
60g plain flour
1 tsp vanilla extract
100g strawberries
20g toasted flaked almonds

Top with:
flaked almonds
4-5 strawberries

Method:
1. Preheat the oven to 180 celsius, line the baking tray with baking paper.
2. Melt the chocolate together with butter in microwave, add egg, vanilla, fold in flour, sliced strawberries and almond.
3. Pour the mixture in the prepared tin, top with flaked almonds and strawberry slices and bake for 20 mins.
4. Serve with vanilla icecream, whipped cream or custard.

No comments:

Post a Comment