Banán-málna smoothie

Forró nyári napokra egészséges és finom reggeli vagy vacsora!3 perc alatt megvan és felveszi a harcot az úszógumi ellen:)


Hozzávalók:
1 nagy pohárhoz
220 kcal

fél banán
80 gr fagyasztott málna
200 gr zsírszegény natúr görög joghurt
1 tk. méz
pici tej, ha túl sűrűnek találjuk


Elkészítés:
1. A hozzávalókat turmixgépbe dobáljuk és összedolgozzuk.
2. Én most botmixerrel készítettem, ebben az esetben először a gyümiket pici joghurttal dolgozzuk simára majd adjuk hozzá a maradék joghurtot, mézet, pici tejet, ha túl sűrű.

Tipp:
1. Ha görög joghurt helyett sima joghurtot használunk, akkor hígabb lesz, abban az esetben ne tegyünk bele tejet.
2. Érdemes néhány friss banánt felkarikázni és egy kis dobozban vagy zacskóban lefagyasztani,így mindig van kéznél fagyos banán, ha smoothie-t innánk.:)
3. Készíthetjük fordítva is, azaz friss gyümölccsel és fagyasztott joghurttal. Csak a fantáziánk szab határt, hogy az alapanyagokat hogyan variáljuk.
Ha tejmentes smoothie-t szeretnénk ( a smoothie eredetileg tejmentes turmix), akkor narancs-vagy almalét turmixoljunk össze friss gyümölccsel és jégkockával vagy fagyasztott gyümölccsel!



Megjegyzések