Sunday, 13 October 2013

Kókuszos túrógolyó/ Coconut-cottage cheese balls

Jelentem ez a golyóbis maga a CSODA!!!!!Sokáig gondolkodtam, hogy milyen nevet adjak neki, Raffaello is lehetne, de mégsem az,mert ahhoz a túró túl intenzív, hogy Raffaello legyen. Túrógolyónak kevés, mert ahhoz meg a kókusz túl intenzív, hogy simán túrógolyó legyen. A hozzáadott vaníliától pedig bekerül még egy ízvilág a képbe: ez pedig a retro vaníliás krémtúró. Szóval képzeljétek el a vaníliás krémtúró házasságát a Raffaello-val. A közepébe helyezett pirított mogyorószem méginkább erősíti a Raffaello vonást,de mégis könnyebb annál. A Raffaello utánzatok általában sok-sok vajjal és tejporral készülnek, ebben semmi ilyesmi nincs! Megkockáztatom, hogy büntetlenül élvezhetjük, hiszen se liszt, se vaj, szóval kimondom: emberek, ez gluténmentes, erre aztán ráharaphat mindenki!Akinek szúrja a szemét a porcukor, cserélje amire akarja, de nálam ez most így ahogy van number 1 édességgé lépett elő!A recept pedig a nővéremtől, innen.:)


Hozzávalók:
20-22 golyóhoz

25 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg porcukor
10-12 dkg kókuszreszelék + a hempergetéshez
késhegynyi vaníliapaszta
20-22 szem héjas mogyoró


Elkészítés:
1. A héjas  mogyorót száraz serpenyőben pár percig pirítjuk,mikor kezd sötétedni a héja, akkor félrehúzzuk. Ekkor könnyen lemorzsolható a héja és az íze is egészen más lesz.
2. A túrót a porcukorral, vaníliával,kókuszreszelékkel alaposan összegyúrjuk. A kókuszt fokozatosan adjuk hozzá, annyit amennyit a túró felvesz, lágy, de formázható masszát kell kapnunk.
3. A masszából  gömbölyítsünk Raffaello méretű golyókat, 1-1 szem mogyorót nyomjunk a közepükbe, hempergessük meg kókuszreszelékben és voilá, kész is.

Tipp:
Ha pár óráa hűtőbe tesszük, szuper állaga lesz a golyónak, de azonnal fogyasztva is kiváló!


In English:
I think this is my favorite no-bake dessert. You can put almonds, hazelnuts, strawberries in the middle of them, it will just be amazing.

Ingredients:
makes about 20 balls
250-270g cottage cheese
150g icing sugar
1tsp vanilla essence
100-120g desiccated coconut

For coating: desiccated coconut

Method:
1. Mash cottage cheese with a fork, add sugar, vanilla and coconut. Don't worry if the paste seems to be very soft, it will harden as the coconut will absorb the water from cottage cheese.
2. Shape them into little balls, roll into desiccated coconut and place in the fridge for a few hours.



3 comments:

  1. Hmmmm.... de jól néznek ki! Minden kedvemre való belőle! Biztos nagyon finom is! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi, próbáld ki, nagyon finom!!!!!Én már továbbfejlesztett változatokon agyalok :)

      Delete
  2. Ez tényleg gyors :)! Nagyon jól néznek ki.

    ReplyDelete