Wednesday, 16 October 2013

Túró rudi újratöltve-pohárban

Ha megkérdezel 10 Angliában élő magyart, hogy mi hiányzik a legjobban otthonról és mit hozzanak az otthoniak ha jönnek, 9 tuti rávágja, hogy túrórudit. De legalább 8 Magyarországon nem szerette a túrórudit, legalábbis nem volt odáig érte. Na én is ebbe a csoportba tartozom, bár én a családdal inkább darált diót, pirosaranyat  meg egy üveg Törley Fortunát szoktam hozatni, azt a lilacimkést. De nekem könnyű,mert ahol én lakom, ott van magyar bolt. 10 perc bicajjal, jó kis emelkedős út, szóval mikor megyek, mindig megjutalmazom magam Túrórudival, meg persze Zének is hozok.
Szóval én sose voltam túrórudi függő, de azért mindig lecsúszik, akármennyi. Dehát így vagyunk ezzel mind, nem?:)
Szóval a Túró Rudi nagyasszonyánál jártam ( segítek, kedves Druszám, Puffin) és eldöntöttem, hogy akkor ezt a rudihabot én ma megcsinálom. Ott a fíling, szuperjó, ez egy alap-verzió, lehet variálni, bár szerintem ez az origi verzió úgy jó ahogy van. Na jó, a rétegek közé egy kis dulce de leche-t vagy vmi gyümölcspürét el tudok képzelni, de majd legközelebb.:)
A fotók? Hát este van kérem.


Hozzávalók:
2 nagy pohárhoz

25 dkg félzsíros tehéntúró
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
2 kk. citromlé
kb. 5 dkg porcukor ( ízlés szerint több-kevesebb)

kb. 8 dkg étcsoki

Elkészítés:
1. A túrót áttörjük villával, hozzákeverjük a porcukrot, citromhéjat, citromlevet.
2.A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz forgatjuk.
3. A csokit összetörtjük, kb. 3/4-ét felolvasztjuk vízgőz felett vagy mikróban,majd hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg fel nem olvad teljesen a csoki. ( Temperáljuk.) Így szép és finom roppanós csokirétegek lesznek majd a túrókrémben:)
4. A poharakba lerétegezzük a cuccot: egy réteg túró, rácsorgatva egy kiskanálnyi csoki, megint túró, megint csoki, túró és végül csoki. 
Hűtőbe tesszük, amíg a csoki meg nem köt a tetején.




5 comments:

  1. Imádom a túrórudit! Nagyon jól néz ki ez a desszert! Azt hiszem érdemes lenne kipróbálni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mindenképp, tényleg 5 perc alatt megvan és lehet turbózni bármivel :)

      Delete
  2. úúú ezt kipróbálom a napokban sztem;)

    ReplyDelete
  3. Biztos, hogy nagyon finom! De ha már túró rudi, érdemes megkóstolni a MIZO újdonságát, aminél a csokiban igazi szárított málnadarabok vannak! Nagyon finom az étcsokis és a fehércsokis is :-)
    http://redir.ec/igazimalnas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jol hangzik,de itt en sajnos ilyen extrakhoz nem jutok hozza,csak a hagyomanyos pottyoshoz :)

      Delete