Wednesday, 13 November 2013

Kávés-fehércsokis brownie


Ma délután Juditka barátnőmmel találkoztunk egy kávéra. Juditka imádja a kávét és mindent ami kávés-szakmai ártalom nála.:) Így egyértelmű volt, hogy valami kávés sütit készítek neki. Mivel bicajjal mentem, valami olyan kellett, ami sérülésmentesen túléli a 20 km-es (!!!) utat egy dobozban. Sajnos a kávés frostingot pont emiatt nem tudtam megvalósítani, de a frosting nélküli brownie tökéletesen megfelelt a követelményeknek. És így is elég kávés volt a belseje. Nagyon-nagyon finom, a hozzáadott fehércsoki pedig még dob az ízélményen.


Hozzávalók:
20x20 cm-es tepsihez:

100 gr kávés étcsoki ( még a szülinapomra kaptam kedves olvasómtól, Timitől-köszi :))
70 gr vaj
1 tojás
100 gr cukor
60 gr liszt
1 púpozott tk. holland kakaópor
2 tk. instant kávé pici vízzel feloldva
50 gr fehércsokipasztilla


Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A vajat a csokival vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk és simára keverjük.
3. A tojást a cukorral habosra keverjük, a kávét feloldjuk pici forró vízben, épp csak annyiban, hogy feloldódjon, de semmiképp ne legyen híg.
4. A cukros tojáshoz adjuk a langyosra hűlt vajas csokit, a kávét, a kakaóporral elkevert lisztet és a fehércsokit, alaposan elkeverjük.
5. A tepsibe simítjuk a masszát és 15 percig sütjük. Nem tovább. Tilos. 
Kihűlés után csodásan szeletelhető :)




2 comments:

  1. Hát ez csúcs :)) Brutális vagy, mondtam már? :)

    ReplyDelete