Pesztós penne lazaccal és brokkolival


Kedvenc tésztánk Zével, általában akkor készül, mikor olcsóbban jutok lazacfiléhez. Ma pont így történt. Mellesleg ez az egyetlen módja, hogy az uramba beletöltsem a brokkolit, semmilyen más formában nem lelkesedik érte. Ez a kaja viszont csakis brokkolival a jó, semmi mással. A recept már szerepelt korábban, itt.


Hozzávalók:
fél csomag penne tészta
1 fej brokkoli
30-35 dkg lazacfilé
diónyi vaj
2 ek. vörös pesztó
3 dl creme fraiche  ( vagy tejszín)


Elkészítés:
1. A tésztát kifőzzük.
2. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kisebb darabokra vágjuk.
3. A lazacot megtisztítjuk, ha rajta van a bőre, akkor levágjuk és kockákra vágjuk. Egy wokban diónyi vajat hevítünk és addig pirítjuk rajta a halat, míg ki nem fehéredig. Picit sózzuk.
4. Ráöntjük a creme fraiche-t, hozzáadjuk a pesztót és forralunk egyet rajta.
5. Végül megy hozzá a brokkoli és a kifőtt, leszűrt tészta. Összeforgatjuk, rottyantunk egyet rajta és kész is.



Megjegyzések

Megjegyzés küldése