Csirkés-gombás rizottó

Ismét egy rizottót hoztam, ami olyannyira jól sikerült, hogy el is döntöttem, ha megnyílik egyszer az éttermem, akkor ez tuti az étlapon lesz. Ha cukrászdám nyílik, akkor is, a "specials" menüben:) Félóra alatt kész, isteni finom, laktató, tökéletes ebéd vagy vacsi.:)


Hozzávalók:

250-300 gr csirkemellfilé
500 gr gomba
250-300 gr rizottó rizs ( Arborio)
3 szál friss rozmaring
só, bors
olaj
diónyi vaj
30 gr parmezán
1,5 liter csirkehús-alaplé


Elkészítés:
1. Először elkészítjük az alaplevet: én 3 csirkehúsleves kockából készítettem.:)
2. A csirkét megmossuk, felkockázzuk, a gombát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk.
3. Egy wokban kevés olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a csirkéket. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, kicsit sózzuk-borsozzuk. Mikor már a gomba kicsit összeesett és levet eresztett, rászórjuk a rizst, ráteszünk 3 szál rozmaringot  és levesszük a lángot alacsonyra.
4. Ráöntünk 2 merőkanálnyit az alapléből, folyamatosan pótoljuk a folyadékot, időnként kevergetjük.
5. Kb. 20 perc mire az összes alaplé elfogy, addigra a rizs megfő. Az utolsó előtti adag folyadéknál hozzáadjuk a vajat és a parmezánt is.
6. Az elkészült rizottót reszelt parmezánnal és egy ág friss rozmaringgal díszítve tálaljuk.


Megjegyzések