Thursday, 27 March 2014

Tojássaláta light / Egg mayo light

Egyszerű, finom ebédet hozok most: tojássalátát. Rendkívül sokoldalúan fogyaszthatjuk: egy szelet hús mellé köretnek,szendvicstölteléknek vagy csak úgy magában, jól behűtve, sok-sok zöldséggel. Egy kis dobozba csomagolva még a munkába is elvihetjük. Igazán elvetemült fogyókúrázók készíthetik csak tojásfehérjével, én azért engedékeny voltam olyannyira, hogy a sárgáját is beletettem.:) Házi korpás kiflivel fogom legközelebb időzíteni.



Hozzávalók:
4 db tojás
5 ek. görög joghurt
1 tk. mustár
só, bors
egy kis csokor snidling


Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és tojásszelővel kis kockákra vágjuk.
2. Egy kis tálkában kikeverjük a joghurtot a mustárral, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget.
3. Mehet hozzá a tojás, elkeverjük, lefedjük és irány a hűtő pár órára, de inkább egész éjszakára, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek.


In English:
One of my favourite sandwich filling. Replace the mayo with greek yogurt and it's already diet-friendly.
Place 4 eggs in cold water and bring it to boil. Cook for 9-10 min from boiling. Let them cool, peel and cut into little cubes.Mix with 5 tbsp greek yogurt, 1 tsp mustard and season with salt, pepper. Add a bunch of finely chopped chives.
Put in the fridge for a couple of hours or preferably overnight.

No comments:

Post a Comment