Thursday, 24 April 2014

Epres blondie / Strawberry blondie

Itt az eperszezon, az eperlekvárt ebben a sütiben mostmár friss eperre cserélhetjük. A blondie-hoz az epernél jobban talán nem is passzol semmi. Nálunk már a brownie nem is fut, annyira rákattantunk a fehér verzióra, érdemes ám kipórbálni :) Örök hálám a nővéremnek ezért a sütiért, hogy felhívta rá a figyelmemet. A recept ősanyja amúgy Sütidoboz, de mi a krémsajtos részt lehagytuk róla minden alkalommal, nekem ez a süti így tökéletes. :)



Hozzávalók:
20x20 cm-es tepsihez

100 gr fehércsoki
100 gr vaj/ margarin
2 tojás
30 gr cukor
csipet só
80 gr liszt
5-6 szem eper


Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
2. A vajat/ margarint a csokival mikróban összeolvasztjuk.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzácsurgatjuk a langyosra hűlt csokis keveréket, mehet hozzá a sóval elkevert liszt.
4. A tepsibe simítjuk, tetejét kirakjuk eperkarikákkal és mehet a sütőbe, 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük!


in English:
All time favourite, for me it is much better than brownie. It is just as sweet as it should be and nothing could match more with blondie than fresh strawberries. A must have spring sweet treat!

Ingredients:
20x20 cm tray

100g white chocolate
100g butter, unsaltes
2 eggs
30g sugar
pinch of salt
80g plain flour
5-6 fresh strawberries

Method:
1. Preheat the oven to 180 Celsius, line the tray with baking paper.
2. Melt the chocolate and butter together in the microwave, mix until well corporated and set aside.
3. Mix the eggs and sugar until pale and fluffy then add the butter-chocolate mixture, salt and flour. Mix well.
4. Pour in the prepared baking tray, place strawberry slices on top and bake for 20-25 mins or until a skewer inserted in the middle of the cake comes out clean. 




Sweet Valentin Link Party

8 comments:

  1. tyűűűűűűű, ez naddon guszta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koszi Juci,hiaba,a friss eper mindent gusztava varazsol :)

      Delete
  2. Nagyon jól néz ki! Tetszik, hogy az epret így szelted bele, mert nagyon mutatós lett! :)

    ReplyDelete
  3. Kipróbáltam, fincsi, köszi a receptet! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedves Éva, köszi a visszajelzést, örülök, hogy ízlett :)

      Delete
  4. Ezt a süteményt szerinted el lehet készíteni zabpehely liszttel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedves Nóra, nem vagyok annyira járatos a zabpehelyliszttel való sütésben ( még), de ebben a sütiben nem próbálkoznék vele... Elég kalóriadús egyébként is, de ha gondolod próbáld ki,és számolj be az eredményről :)

      Delete
  5. Fincsi, én is kipróbáltam.

    ReplyDelete