Monday, 28 April 2014

Narancsos-mandulás golyó / Orange-almond biscuit balls

Vendégvárásra tökéletes kombó bármilyen kekszgolyó és egy blondie. Össz-vissz félóra alatt megvan a 2 süti, amíg a blondie sül, addig meggörgetjük a golyókat és a végeredmény is látványos lesz. A narancs-mandula ízvilág a legutóbbi linzernél remekül vizsgázott, most átültettem golyó-alakba, mit ne mondjak, így is.



Hozzávalók:
15-20 golyóhoz

150 gr darált keksz
50 gr darált mandula
1 narancs reszelt héja
100-110 gr cukrozott, sűrített tej

A hempergetéshez:
darált mandula


Elkészítés:
1. A darált kekszet, a mandulát és a narancshéjat annyi sűrített tejjel összegyúrjuk, hogy kissé ragacsos, de formázható masszát kapjunk.
2. Kis golyókat formálunk a masszából és darált mandulában meghempergetjük őket.


In English:

As you may know, cookie balls are my favourites. They are super-easy and super-quick to make and basically you can use anything to make a good cookieball. Leftover sponges, overbaked brownies, dried pastries or just simply any kind of packed biscuits ( digestive, oat, Oreo).This is my actual favourite here.

Ingredients:
makes 15-20 balls

150g digestive biscuits, finely ground
50g ground almonds
grated zest of 1 orange
100-110ml sweetened, condensed milk

For coating: 
ground almonds

Method:
1. Mix ground biscuits, ground almonds and orange zest with as much condensed milk as you need to get a sticky bit firm paste.
2. Shape into little balls ( 15-20g each) and roll them into ground almonds.


No comments:

Post a Comment