Négercsók

Hátszegi rakott palacsintát készítettem ma és akárcsak a múltkor, rengeteg lett a tojáshab.Ahogy magában eszegettem ( igen-igen, ennek nehéz ellenállni:)), bekattant, hogyha ez a tojáshab csokival lenne bevonva, akkor totál négercsók fíling lenne. Utoljára szerintem középiskolás koromban ettem, a koleszban ment az üzlet.A szomszéd szobában lakó csajszinak volt egy ismerőse, aki terjesztette, így 6-7 féle ízből lehetett minden vasárnap este válogatni, 100 vagy 150 forint volt egy 6 db-os csomag, volt epres, málnás, kókuszos, citromos...Huuu, de imádtuk.
Szóval épp volt itthon ostyalap is, így csináltam gyorsan 15 db mini négercsókot. Működik, sütés-hűtés, zselatinozás nélkül is, úgyhogy továbbfejlesztés indul :)
A receptet egy normális mennyiséggel adom meg, noha én tényleg csak kb. fél tojásfehérjényi cuccot használtam fel, abból 15 db mini, félfalatos csók lett.



Hozzávalók:

2 tojásfehérje
7,5 dkg kristálycukor
200 gr étcsoki
2 ek. étolaj
2 ostyalap

Elkészítés:
1. Az ostyalapból egy tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett evőkanalanként hozzáadjuk a cukrot: fényes,vágható masszát kapunk.
Itt jegyezném meg, hogy ha gőz fölött verjük fel a habot, akkor még sokkal tartósabb lesz.
3. A habot tegyük habzsákba aminek egy sima kör alakú véget tegyünk a szájára és nyomjunk kis csúcsokat az ostyakarikákra.
4. Az étcsokit olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz fölött, ha nem elég híg a csoki,adjunk hozzá étolajat és egy villa vagy bonbonmártó villa segítségével mártsuk ki a csókokat. Tegyük őket rácsra, míg a csoki meg nem köt.

Tipp: a tojáshabot ízesíthetjük vagy színezhetjük kedvünk szerint, az adalékokat mindenképp akkor adjuk hozzá, mikor már fényes, sűrű masszát vertünk a habból a cukorral együtt.


Megjegyzések

  1. Nagyon tetszik ! Kifogom próbálni lányaim kedvence volt, nem mintha én nem ettem volna meg:-) Kár hogy most vettem észre délelőtt 4 tojásfehérje landolt a mélyhűtőbe!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orulok hogy tetszik Eva,szerintem nagyon autentikus lett,masnapra meg talan finomabb is volt:) Majd szamolj be,hogy izlett!

      Törlés

Megjegyzés küldése