Friday, 11 April 2014

Sonkás-tojásos spárgasaláta

Ez a saláta és a közelgő Húsvét sonka-tojás párosa ihletett meg. 10 perc alatt elkészíthető, színes, finom, egészséges ebéd/ vacsora.  Én mindig szoktam a saláták mellé enni egy kis péksütit is: fél szelet pirított kenyér, 2-3 karika bagett, egy kis méretű pita sütőben kissé megpirítva. De persze anélkül is isteni.:)



Hozzávalók:
15 dkg spárga
1 db tojás
2 szelet sonka
1 szelet mozzarella sajt
mustár
só, bors

Elkészítés:
1. A tojást keményre főzzük, karikákra szeleteljük.
2. A spárgát megmossuk, a végeit lecsippentjük, félbevágjuk és lobogó sós vízben puhára főzzük. 
3. Egy kistányér aljára helyezzük a 2 szelet sonkát összehajtogatva, erre jön a főtt spárga fele, amit picit sózunk-borsozunk.
4. Ráhelyezzük a sajtot, a tojást, a tojáskarikák tetejére 1-1 csepp mustárt teszünk. Végül betakarjuk a maradék spárgával, amit ismét sózunk-borsozunk picit. 


No comments:

Post a Comment