Spenótos-tejszínes gnocchi


Jó dolog, ha az ember tart egy kis gnocchit / nudlit a fagyasztóban. Hosszú munkanap után 5 perc alatt varázsolhatunk isteni finom vacsorát az asztalra. Ez most egy húsmentes, viszonylag könnyű fogás, nálam azonnal kedvenccé lépett elő, még így is, hogy fokhagyma épp nem volt itthon, pedig azzal aztán még tutibb lett volna :)


Hozzávalók:
1 éhes vagy 2 kevésbé éhes főnek

20-25 dkg fagyasztott házi gnocchi 
kb. 5 dkg fagyasztott spenót
1-1,5 dl tejszín
só,bors
reszelt parmezán / grana padano
mozzarella

Elkészítés:
1. A gnocchit lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
2. A mirelit spenótot kiolvasztjuk vagy forrásban lévő vízbe dobjuk 1-2 percre, alaposan kinyomkodjuk, lehetőleg semmi folyadék ne maradjon benne.
3. Egy széles lábasban felhevítjük a tejszínt, annyi parmezánt reszelünk bele, hogy sűrű szószt kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a spenótot majd a gnocchit.
4. Épp csak összeforgatjuk és már tálaljuk is: egy fél mozzarellát helyezünk a tetejére, megszórjuk borssal. 


Megjegyzések

Megjegyzés küldése