Mézes-mustáros-szezámmagos csirke tojásos rizzsel

Ismét egy csirkés villámvacsora, félóra alatt kész. Annyira egyszerű és annyira finom. Elfoglalt dolgozó nőknek és pörgős háziasszonyoknak kötelező felvenni a repertoárba :)


Hozzávalók:
A húshoz:
500 gr csirkemellfilé
2-3 ek. mustár
4-5 ek. méz +1 ek. méz
2 ek. szezámmag
pici zsír

A tojásos rizshez:
2 tojás
1 zacskó gyorsrizs ( bizony, így férünk bele az időbe :))

Hozzávalók:
1. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk. 
2. A mézet a mustárral elkeverjük, ráöntjük a csirkére és alaposan elkeverjük, mindenhol érje a csirkét a pác. 
3. Egy wokban pici zsírt hevítünk és nagy lángon addig sütjük rajta a csirkét folyamatosan kevergetve, míg a méz karamellizálódni nem kezd és borostyánszínűre nem vált. Ekkor közepesre visszavesszük a lángot, megszórjuk a szezámmaggal, rácsurgatunk még 1 ek. mézet és pár percig még pirítjuk.
4. A rizst a szokásos módon kifőzzük, a tojásokat felverjük és forró serpenyőbe öntjük,mintha csak rántottát készítenénk, de egy fakanállal apró darabokra tépkedjük sülés közben a tojást. Hozzáadjuk a kifőtt rizst, pár perc alatt összepirítjuk és már tálalunk is. 


Megjegyzések